Am tot auzit de ciorbita asta, ca ar semana cu cea de burta, ca e foarte buna. A iesit gustoasa si hranitoare.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de ciuperci pleurotus:
1/3 moare de varza (mie asa im place dar voi puteti pune mai putin daca asa credeti – unii pun doar o cana), 2/3 apa – daca nu vreti moare de varza, o puteti inlocui cu bors sau ,pur si simplu , acriti cu suc de lamaie sau otet la final
| 3 cepe
| 2 morcovi
| 1 pastarnac
| 2 linguri pasta de ardei
| 500 gr. ciuperci pleuretos
| o mana de tarhon – proaspat sau murat
| o lingura faina
| sare
| piper
| otet
| ulei
Mod de preparare ciorba de ciuperci pleurotus:
Taiem toate legumele marunt. Incepem prin a cali ceapa taiata marunt in nitel ulei pana devine moale si stravezie, adaugam o lingura de faina si doua de pasta de ardei, amestecam sa se omogenizeze, turnam lichidul 1/3 moare si 2/3 apa, legumele si lasam sa fiarba.
Spalam ciupercile pleurotus – am gasit nu mai stiu unde scris ca nu s-ar spala dar eu am cam gasit urme pe praf pe ele si oricum nu conteaza daca le pun in ciorba (presupun), le feliem subtire ca pe feliile de ciorba de burta.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ciupercile, sarea, piperul; cu cinci minute inainte de a stinge focul, taiem tarhonul marunt si-l adaugam peste ciorba, gustam sa vedem de mai trebuie potrivita, eu am mai adaugat doua lingurite de otet din sticluta cu tarhon.
E gata.
O incantare pentru stomacel.
Mai multe retete interesante pe blogul http://casutalaurei.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|