Zilele trecute am mancat in oras un cheesecake delicios. Era caldut si avea crusta delicioasa de biscuiti si piuree de fructe de padure. Am cautat si eu pe net o reteta care sa imi satisfaca pofta si am gasit-o si m-am pus pe treaba.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata si piure de fructe de padure:
Umplutura:
1 kg branza de vaci
| 200 g zahar praf
| 1 plic de vanilie
| 100 ml smantana
| 4 oua
| 100 g ciocolata
| putina scortisoara
Crusta:
300 g biscuiti
| 2 linguri cacao
| 140 g unt topit
| un varf lingurita scortisoara
Optional:
200 g fructe de padure
| 2 linguri zahar
| 1 lingura amidon
| ciocolata
Mod de preparare cheesecake cu ciocolata si piure de fructe de padure:
Mai intai pregatim crusta. Biscuitii i-am zdrobit cu robotul de bucatarie. Am pus biscuitii intr-un castron , am adaugat cacaoua si apoi untul topit in cuptorul cu microunde.
Am amestecat bine si am turnat compozitia intr-o forma detasabila de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Am apasat bine cu fundul unui pahar si am dat forma la rece pana cand am pregatit umplutura.
Branza de vaci am mixat-o bine cu mixerul impreuna cu zaharul praf si zaharul vanilat. Am adaugat apoi si smantana si am mai lasat 2 minute sa se amestece bine. Incorporam pe rand cate un ou pana cand compozitia devina fina. Scoatem forma de la rece si punem treisfert de compozitie peste crusta.
Intr-o cratita cu fund dublu topim ciocolata. Cand e topita adaugam treptat din compozitia ramasa si amestecam cu grija pana cand am incorporat toata compozitia. Adaugam si putina scortisoara.
Luam un pos care are prevazut un varf subtire si introducem compozitia inauntru. Posul il introducem usor in interior si formam mici gramajoare ridicand incet posul pana cand deasupra ramane ca o pata de culoare (incepem din mijloc catre exterior).
Cu grija luam tava si o introducem la cuptor, la 150 grade. In cuptor in partea de jos mai punem o tava cu apa pentru ca in cuptor sa se faca aburi. Coacem cheesecake-ul timp de o ora.
E recomandat sa il lasati in cuptor pana se raceste, eu nu am avut rabdare si dupa 20 minte l-am scos si l-am pus in geam la racit.
M-am jucat cu ciocolata si am facut fasii si am decorat deasupra.
Piureeul de fructe de padure se face foarte usor.. am pus fructele de padure intr-o craticioara pe foc alaturi de 2 linguri de zahar si 2 de apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat o lingura de amidon.
Am pus pireul peste cheescake si l-am servit cu multa pofta pentru ca e delicios.
Incercati-l!!! Chiar merita....
Pofta buna!!!
O reteta propusa de blogul biancams76.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |