O supa consistenta si extrem de gustoasa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema cu sfecla, cartofi si mere:
1 sfecla rosie
| 2 morcovi
| 1 ceapa mica
| 2 cartofi
| 1 mar
| sare
| 2 lingurite condimente pt carne de porc
| zeama de la 1/2 lamaie
| verdeata
| paine prajita
| sare
| branza topita cu smantana
Mod de preparare supa crema cu sfecla, cartofi si mere:
Intr-o oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiaite bucati subtiri sfecla (care fierbe mai greu, de aceea se taie subtire), ceapa, cartofii si marul, stropim cu zeama de lamaie sa nu se schimbe culoarea sfeclei. In timpul fierberii completati apa daca mai scade. Cand ingredientele sunt fierte, potrivim supa de sare, stingem focul. Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc. Scurgem din zeama intrun bol, sau cana, apoi blenduim ingredientele, dupa care subtiem cu restul de supa. Intre timp punem la prajit paine, o rumenim pe ambele parti, o ungem cu crema de branza cu smantana, presaram verdeata tocata, taiem felia in cubulete si asezati cubuletele peste supa crema in farfurie. Daca doriti si va place, puteti adauga mai multa verdeata. Aceasta supa-crema se poate consuma si in post, fara crema de branza doar cu crutoane de paine prajita. Daca nu postiti este foarte gustoasa si cu adaos de smantana.
O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|