Imi place pestele. E gustos, usor si sanatos si exista o multitudine de moduri de a-l prepara. E prima oara cand incerc a gati un sufleu de peste dar pot spune ca a fost o experienta reusita. Rezultatul a fost un preparat aromat si rafinat. Cand este asezat pe farfurie, trebuie manipulat cu nitica grija deoarece poate fi usor sfaramicios. Dar aromele...
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sufleu de peste:
300 grame peste sau file de peste
| 1 lingura de faina
| 2 linguri de unt
| 1 ceasca cu lapte
| 2 oua
| 1 lingura branza sau cascaval ras
Mod de preparare sufleu de peste:
Se fierbe pestele, i se scot oasele si pielea (daca e cazul) si se sfarama in bucati cat mai mici. Intr-o oala pe foc, se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt, stingandu-se cu o ceasca cu lapte. Totul se amesteca pana da in clocot dar nu sa lasa a se ingrosa prea tare. Se ia de pe foc si amesteca cu pestele facut farame, se mai adauga o bucatica de unt si se potriveste la gust cu sare si piper. Dupa ce se mai raceste, se mai adauga 2 galbenusuri si se amesteca bine.
Aceasta compozitie se va amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o oala tapetata cu unt. Eu, personal, prefer sa tapetez cu hartie de copt, atat pe fundul vasului cat si pe margini. Dar fiecare cum e obisnuit. Deasupra se presara branza sau cascaval ras.
Numai buna de bagat la cuptor!
Focul trebuie sa fie potrivit, temperatura la care sufleul va creste frumos. Va fi gata in aproximativ trei sferturi de ora.
Rezultatul final:
Nu uitati sa asezonati cu nitelus mujdei de usturoi, hrean sau orice altceva va face placere. Se consuma cald. Pofta buna!
Mai multe retete delicioase pe casutalaurei.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|