La mama acasa, nu se gatea musaca asa incat aceasta reteta o am de la soacra. Am ajuns sa fiu fana a acestui fel desi nu ma dau in vant dupa mancarea din carne tocata. Toata savoarea musacalei consta in maiestria cu care condimentezi carnea tocata si in savoarea lichidului in care se desavarseste felul gatit. De aceea recomand moarea de varza care ii da un gust aparte. In lipsa acesteia este foarte buna, supa de legume sau, pur si simplu, apa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru musaca de cartofi:
500 gr carne tocata
| 6 - 7 cartofi mari (sau 10 - 12 cartofi mici)
| 2 cepe taiate feliute
| ciuperci (optional)
| 5 catei de usturoi
| un ou
| cimbru, sare, piper
| moare de varza sau supa de legume (sau pur si simplu apa calda)
Mod de preparare musaca de cartofi:
Se pune la fiert carnea tocata cu sare, piper si cimbru. Se taie ceapa si se caleste usor in ulei. Se strecoara carnea, strecoara intr-o sita si se amesteca cu ceapa calita, ciupercile fierte si taiate marunt. Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine. Se potriveste la gust de sare, piper si cimbru. Se taie cartofii in felii subtiri si se aseaza primul rand pe fundul oalei in care am turnat in prealabil putin ulei. Deasupra se intinde primul strat de carne (jumatate din cantitate). Se aseaza al doilea strat de cartofi, inca un strat de carne si finalizam cu un ulim strat de cartofi. Deasupra se toarna moare de varza sau ce alt lichid am pregatit pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul incins.
Cand cartofii s-au patruns si s-au rumenit, se aseaza in farfurii si se poate servi cu sos de rosii sau ketchup, muraturi sau salate.
Cititi mai multe retete pe blogul http://casutalaurei.blogspot.com/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|