In ziua de azi, retetele sunt mereu ilustrate si de cele mai multe ori alegem cu ochiul ce sa gatim. De aceea, cand gatesc dupa o reteta neilustrata - lucru atat de banal in trecut! - simt un entuziasm mai mare, ca in fata necunoscutului, pentru ca nu stiu cum o sa arate produsul final.
Asa a fost si cand am incercat budinca de mere a Sandei Marin. Si a iesit o nebunie de desert, delicat, aromat. De nerefuzat!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de mere:
500 gr mere
| 6 oua
| 150 gr unt
| 150 gr zahar vanilat
| 100 gr faina
| esenta de rom
| putin unt pentru uns forma
Mod de preparare budinca de mere:
Merele curatate se dau pe razatoare si se amesteca cu romul. Bateti albusurile spuma.
Intr-un vas amestecati ouale, zaharul si untul. Integrati faina treptat, apoi merele si spuma.
Turnati amestecul in forme ceramice termorezistente unse cu unt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora.
Budinca se rastoarna pe farfurii si se serveste cu zahar amestecat cu scortisoara si bucatele de migdale.
O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
|