Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec din albusuri:
    un pahar plin cu albusuri un pahar faina un pahar zahar un praf de sare o lingurita bicarbonat sau praf de copt coaja de lamaie data pe razatoare o esenta de lamaie sau vanilie 50 gr unt/ margarina topita sau chiar ulei putin caldut stafide/ rahat/ nuci/ fructe uscate/ chipsuri de ciocolata

 

Mod de preparare chec din albusuri:

Se bat albusurile bine, dupa care se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana cand zaharul este topit, iar albusurile s-au transformat intr-o spuma tare care nu cade de pe mixer/tel.
In faina cernuta se amesteca praful de copt, si se incepe incorporarea acesteia in albusuri, folosindu-ne de o spatula. Se amesteca usor de sus in jos cu miscari circulare. Adaugam apoi untul topit, coaja razuita si esentele, incorporam si fructele sau ciocolata si turnam compozitia intr-o forma de guguluf, unsa si tapetata foarte bine sau intr-o forma mai mare de chec. Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce checul trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar si se taie felii. O sa va placa la nebunie!!!

Pentru alte retete grozave, vizitati blogul poetagurmanda.blogspot.ro