Sarmale de post cu ciuperci si nuci -Nici nu veti simti ca tineti post cu o asa bunatate de mancare!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post cu ciuperci si nuci:
1 varza murata
| 300 g ciuperci
| 1 cana orez,
| ½ cana miez de nuca
| 2 morcovi
| 1 pastarnac
| 2 cepe potrivite
| 4-5 linguri ulei
| 9-10 linguri suc de rosii
| sare
| piper
| boia
| cimbru
| marar
| patrunjel
Mod de preparare sarmale de post cu ciuperci si nuci:
Ciupercile se taie in cuburi mici.
Ceapa si miezul de nuca se toaca marunt.
Morcovul si pastarnacul se rad mic.
Orezul se spala si se lasa in apa calduta pana in momentul folosirii.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga morcovul, pastarnacul si ciupercile si se continua calirea pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga apoi orezul scurs de apa, 4-5 linguri cu suc de rosii si miezul de nuca. Se amesteca bine si dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se adauga dupa gust: sare, piper, cimbru, boia dulce si iute, marar sau patrunjel tocat. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Se desface varza murata de foi, se taie nervurile mai groase si se infasoara sarmalutele. Acestea se aseaza in straturi intr-o oala, iar intre straturi se presara cimbru si se pune cate 1-2 linguri cu suc de rosii. Pe fundul oalei este de preferat sa se aseze un strat cu varza tocata, la fel si deasupra. Se umple oala cu apa fierbinte, cat sa acopere sarmalele.
Se fierb timp de 15-20 minute pe foc, cat sa scada putin apa, apoi inca 20-25 minute la cuptor.
Se servesc calde, cu mamaliguta.
Pe blogul truedelights.ro veti gasi o multime de alte retete gustoase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|