Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu rozmarin:
    un pui 150 gr ciuperci 5 catei de usturoi 2 linguri sos de soia 100 gr masline 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita boia dulce 2-3 crengute rozmarin 200 gr ficatei sare, piper unt o punga de copt


Mod de preparare pui la cuptor cu rozmarin:

Se spala puiul, se pregateste de copt, se condimenteaza cu sare si piper sau cu orice altceva dorim. Se unge apoi cu o bucata de unt in interior.
Ficateii se fierb 10-15 minute, timp in care feliem ciupercile si usturoiul (2 catei).
Dupa ce s-au fiert ficateii, ii pasam cu furculita sau ii mixam in blender/robot, apoi ii amestecam cu ciupercile si usturoiul. Potrivim de sare si piper.
Umplem puiul cu aceasta compozitie, apoi il punem intr-o punga de copt, alaturi de 2 fire de rozmarin si felii de usturoi. Il asezam in tava si dam la cuptor pana se rumeneste, circa o ora sau mai mult. Punga o intepam cu scobitoarea.
Cand e gata, sosul format se amesteca cu o lingurita de boia dulce si 2 linguri de sos de soia si se serveste cu puiul.
Pofta buna!
 


O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)