Un desert traditional si extrem de bun.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta de casa cu mere:
1 cub de drojdie
| zahar pudra
| 3 cani cu faina alba
| circa 2 cani cu zahar alb
| 2 pliculete cu zahar vanilat
| 2 linguri de margarina
| 1 cana cu apa calduta
| 1 lingura cu scortisoara macinata
| circa 15 mere rosii, romanesti, mici.
Mod de preparare placinta de casa cu mere:
Se amesteca cubul de drojdie cu 2 lingurite cu zahar alb. Se adauga 1 cana cu apa calduta si se amesteca bine, se adauga faina, treptat. Se framanta mai mult timp, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa in bucatarie, la loc cald, sa creasca aluatul.
Merele se spala (am pastrat coaja lor), se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat si cel alb, dar si scortisoara.
Cand aluatul a crescut considerabil de mult, se ia din vas si se pune pe masa si se intinde cu sucitorul. Se imparte in doua bucati egale. Se pune o lingura de margarina intr-o tava termorezistenta si se intinde bine, dupa care se adauga o foaie de aluat, apoi se pune umplutura pentru placinta si pe urma cea de-a doua foaie. Capetele se unesc, se uda mainile pentru a face mai usor acest lucru. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se verifica din cand in cand. Va sta la foc moderat o ora si ceva. Se scoate din cuptor cand s-a rumenit bine.
La final, dupa ce s-a racit putin, se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Te-ar putea interesa și:
Cum se face înghețata de casă: rețete, trucuri și idei delicioase pentru o înghețată ca la gelaterie
Cum se face mujdei delicios si aromat acasă: rețeta tradițională și mici secrete pentru un gust desăvârșit
Rețeta zacusca de vinete 5 kg: Cea mai gustoasă zacusca de vinete
Cheesecake Reteta: Ghid Complet cu Variante Fara Coacere, cu Capsuni si Fructe de Padure
Vinete Pane: Rețete delicioase și crocante, inclusiv opțiuni de post
Gem de Caise: Rețeta Simplă și Delicioasă - Transformă Caisele în Dulceață Aurie
Porumb Fiert: Rețeta Delicioasă, Timp de Fierbere, Beneficii și Valori Nutriționale
Porumb Copt: Rețete Delicioase la Cuptor, Calorii și Sfaturi Utile
Dulceață de Zmeură: Rețeta Delicioasă și Ușor de Preparat Acasă
Prăjitură cu Caise: Rețeta Pufoasă cu Iaurt sau Pandișpan - Un Deliciu de Vară!
Dulceață de Vișine ca la Bunica: Rețeta Tradițională, Aroma Inconfundabilă
Compot de Vișine: Rețeta Delicioasă și Beneficii. Cum să Prepari Compot de Vișine pentru Iarnă
Dulceață de cireșe -rețeta tradițională și alte rețete delicioase, inconfundabile, cu gust dulceag de vară
Broccoli -Rețete simple și gustoase care pun în valoare calitățile deosebite ale acestei legume crucifere
Milkshake - rețete delicioase și ușor de preparat acasă
Ciorbă de potroace - Rețetă tradițională și beneficii
Tartă cu fructe - Rețeta perfectă pentru un desert delicios
Rețete blat tort simple pentru un desert perfect și pufos
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
|