Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru curcan la cuptor:
    8 cartofi 1 capatana de usturoi 4 linguri de ulei de masline 2 copane de curcan 200 ml apa sare piper cimbru
Mod de preparare curcan la cuptor:

Treaba s-a intamplat astfel: Alex, ajutorul meu minune, a curatat si spalat 8 cartofi mici-spre-medii. Tot el a desprins cateii unei capatani de usturoi si i-a spalat nitel.

Eu am turnat 4 linguri de ulei de masline intr-o cratita cu fundul gros, am pus 2 copane de curcan (taiate pe jumatate), le-am botezat cu 200ml apa, sare, piper, cimbru + cartofii si usturoiul, am acoperit cu un capac totul si am bagat cratita la cuptor, la 190 grade. Am uitat-o acolo timp de 1 ora, apoi am scos capacul si am mai lasat oratania la cuptor inca vreo 30 de minute, ca sa se aureasca frumos.

Pe blogul www.leblogpiquant.com veti descoperi si alte retete delicioase.