Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole:
Mod de preparare ciorba de fasole:
Se spala fasolea, se pune intr-un vas cu apa si se adauga legumele pentru fiert-un ardei capia, unul gras, jumatate de radacina medie de telina si 2 cepe. Toate legumele se spala, se curata si se lasa intregi la fiert. Se lasa fasolea sa dea in clocot.
La al doilea clocot se spala sub jet fasolea si se scot cojile. Se pot scoate cojile foarte usor daca se arunca apa clocotita si se adauga apa rece. Se freaca usor, cu mainile, fasolea, astfel ies cojile de fasole. Se lasa din nou la fiert. Cand s-a inmuiat fasolea, a fiert suficient, se scot legumele intregi si se soteaza in 2 lingurite de ulei un ardei gras tocat marunt, unul capia, jumatate de radacina de telina si 2 morcovi.
Se calesc bine legumele, se sareaza si se sting cu sucul de rosii. Se iau de pe foc, dupa care se adauga peste ciorba de fasole. Se mai lasa ciorba de fasole sa fiarba 30 de minute, apoi se adauga putina verdeata tocata marunt si se opreste focul.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)