cca 700g carne amestec (vita+porc)sau carne tocata de curcan
| 400g ciuperci
| 1 ceapa mare
| 4-5 catei de usturoi
| un ardei gras rosu
| un morcov
| sare
| piper
| condimente amestec (cimbrisor, dafin, oregano, anason, coriandru, busuioc)
| o legatura patrunjel verde
| 3 morcovi fierti in apa cu sare
| cca 50 ml ulei
| 2 oua
Mod de preparare coronita festiva de Craciun:
Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plastic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.
In uleiul incins calim ceapa maruntita, ardeiul feliat subtire, morcovul dat prin razatoarea cea mai mica, ciupercile curatate si feliate, usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata, amestecand usor pana isi schimba culoarea. Se potriveste gustul de sare, piper si se condimenteaza apoi o dam la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.
Din aluatul dat la rece, oprim cca un sfert din el, restul il intindem cu un sucitor, intr-o foaie nu foarte subtire, cca 3-4 mm. Pe mijlocul foii intinse, intindem umplutura de carne, pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt, apoi rulam usor. Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena, uns cu putin unt, incercand sa unim capetele intre ele.
Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme (stelute, brazi, inimioare, clopotei, frunze,etc) pe care le asezam pe ruloul umplut. Dam vasul la cuptor, la foc potrtivit, cca 20 min, apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min. Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.
POFTA BUNA!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!
Participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|