un iaurt de fructe
| 2 linguri de zahar
| 2 linguri de frisca (oprita din cea pentru ornat)
| 5 g gelatina
Mod de preparare tort de Craciun:
1. Din albusurile batute spuma tare, galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie, se prepara blatul, care se toarna intr-o forma unsa cu unt care se da la copt,cca 20 min la foc potrivit.
2. Din zeama de compot, apa si zahar se face un sirop care se da in doua trei clocote, apoi se opreste focul, se adauga si esenta si se lasa la racit.
3. Se prepara crema de sarlota, mixand branza dulce cu iaurtul, frisca si zaharul, apoi se toarna si gelatina pe care am inmuiat-o in apa rece si am topit-o la bain -maren si o turnam in fir subtire.
4.Preparam si figurina pentru decorare, mixand iaurtul cu zaharul si frisca in care adaugam gelatina topita la fel ca mai sus. Acest amestec il turnam in figurina speciala si o lasam cca 1 1/2 ore, la frigider sa se inchege
5 Taiem aluatul rece in trei bucati egale, pe orizontal. Montam o forma cu inel, bagam parte de blat insiropat cu siropul rece, apoi se toarna jumatate din crema de branza dulce, se presara jumatate din fructele din compotul de ananas, se vine cu a doua parte de blat insiropat, se toarma crema care a mai ramas, apoi se inchide cu ultima parte ablatului insiropat bine si se da la frigider, cca 1 1/2-2 ore, sa se inchege
6. Dupa ce s-a intarit demontam forma, asezam tortul pe platou, apoi il imbracam cu ciocolata topita (rasa si amestecata cu o lingura de frisca lichida, pe flacara mica a aragazului), lasam putin la rece sa se intareasca putin apoi rasturnam pe mijloc figurina intarita. Se decoreaza cu frisca, figurine din zahar, fructe etc.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!
Participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|