Pateuri de post cu ciuperci – usor de facut si foarte gustoase pentru o zi de post!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateuri de post cu ciuperci:
Aluat:
250 ml apa
| 1 lingurita zahar
| 1 lingurita sare
| 2 linguri ulei
| 25 g drojdie proaspata
| 500 g faina
| 1 lingura mac
| 1 lingura susan
Umplutura:
1 ceapa mica
| 300 g ciuperci
| sare
| piper
| 2 lingurite seminte de susan
| 3 linguri ulei
Mod de preparare pateuri de post cu ciuperci:
Umplutura:
Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si apa in proportii egale, pana cand se inmoaie. Se adauga ciupercile taiete in felii subtiri si se continua calirea pana cand scade toata zeama lasata de ciuperci. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust, se adauga semintele de susan, se amesteca bine si se opreste focul.
Umplutura de ciuperci se lasa sa se raceasca.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina amestecata cu semintele de mac si susan.
Se framanta bine aluatul si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
Asamblare:
Aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza cu cutitul, forme patrate. Fiecare patrat se decupeaza apoi, numai in colturi. Se aseaza cate o lingurita cu umplutura in mijloc si se aduc colturile in mijloc, unindu-le si dand forma de floare. Se ung deasupra cu putin ulei si se presara cu mac.
Pateurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa sa creasca inca 10 minute si in tava, apoi se coc timp de 20 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Daca nu este post, se pot unge la suprafata cu ou batut.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |