Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pateuri de post cu ciuperci:

Aluat:

    250 ml apa 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei 25 g drojdie proaspata 500 g faina 1 lingura mac 1 lingura susan

Umplutura:

    1 ceapa mica 300 g ciuperci sare piper 2 lingurite seminte de susan 3 linguri ulei
Mod de preparare pateuri de post cu ciuperci:

Umplutura:

Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si apa in proportii egale, pana cand se inmoaie. Se adauga ciupercile taiete in felii subtiri si se continua calirea pana cand scade toata zeama lasata de ciuperci. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust, se adauga semintele de susan, se amesteca bine si se opreste focul.
Umplutura de ciuperci se lasa sa se raceasca.

Aluat:

Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina amestecata cu semintele de mac si susan.
Se framanta bine aluatul si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblare:

Aluatul se intinde in foaie subtire si se decupeaza cu cutitul, forme patrate. Fiecare patrat se decupeaza apoi, numai in colturi. Se aseaza cate o lingurita cu umplutura in mijloc si se aduc colturile in mijloc, unindu-le si dand forma de floare. Se ung deasupra cu putin ulei si se presara cu mac.
Pateurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa sa creasca inca 10 minute si in tava, apoi se coc timp de 20 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Daca nu este post, se pot unge la suprafata cu ou batut.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro