Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
Pentru foi:
Pentru crema:
Mod de preparare prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat, pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati, se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele, grisul si zaharul tos. Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema, se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala. Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Pofta buna!
Pentru fotografii sugestive va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)