Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru arpacas cu ciuperci si sos de rosii:Pentru sos: suc de rosii, o lingurita de ulei, putin zahar, sare, piper (dupa gust), eventual busuioc
Daca nu avem arpacasul gata fiert (cum a fost in cazul meu), atunci musai sa-l punem la inmuiat cu o zi inainte in apa. A doua zi, il spalam bine si e gata de a fi folosit.
In wok (sau orice alta cratita), pune o lingura de ulei, dupa ce se incinge, adaugam ceapa si ciupercile, am mai pus nitel ardei dulce uscat, verdeata taiata marunt, lasam sa se inabuse putin, apoi punem si arpacasul, mestecam si turnam deasupra supa de legume si lasam sa fiarba o jumatate de ora la foc mic.029
Verificam daca arpacasul e fiert (stim ca e as cand il vedem "inflorind" ca un mini popcorn ce nu-si mai incape in....coaja), adaugam si smantana, potrivim la gust cu sare, piper.
030
Facem si sosul: incalzim sosul de rosii intr-o craticioara cu ulei, adaugam zaharul, sarea, celelalte condimente (scortisoara, pudra de usturoi), lungim putin sosul cu o lingura - doua de apa. Cand a dat in fiert, am turnat peste arpacasul cu ciuperci, le-am amestecat si am gustat de mai e nevoie sa le potrivim la gust si....e gata!!!!
Mai multe retete interesante pe blogul casutalaurei.blogspot.com