Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu prune si topping de ciocolata:
    4 oua 170 gr zahar 200 ml lapte 150 ml ulei 350 gr faina 1 plic praf de copt 400 gr prune fara samburi 1 lingurita praf de scortisoara 2 pliculete zahar vanilat

Glazura:

    50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
Mod de preparare pandispan cu prune si topping de ciocolata:

Mixam oualecu intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro