Si pentru ca se apropie cu pasi repezi Mos Nicolae, eu zic ca il putem astepta cu niste biscuiti colorati de care se vor bucura atat copiii cat si Mosu'.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru biscuiti de ciocolata:
125 gr margarina Rama
| 1 lingura zahar
| 220 gr faina
| 3 linguri cacao Nesquik
| 1/2 lingurita praf de copt
| 1 lingurita esenta vanilie
| 2 linguri apa rece
| un varf cutit sare
Pentru ornat: zahar pudra, zeama de lamaie, colorant alimentar
Mod de preparare biscuiti de ciocolata:
Din ingredientele de mai sus facem o coca pe care o punem la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, o lasam cateva minute, apoi intidem o foaie potrivit de groasa pe care o decupam cu forme diverse. Eu am decupat: masinute, avioane, vaporase, ursuleti mici si mari.
Punem formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 12-14 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim mai multe boluri in care punem cateva lingurite de zahar pudra.
Adaugam zeama de lamaie si colorant doar in momentul in care folosim glazura, pt ca se intareste destul de repede.
Ungem formele cu glazura colorata dupa preferinte.
Dupa ce s-a intarit glazura asezam biscuitii intr-o cutie metalica unde se vor fragezi usor.
Biscuitii sunt mai buni a doua zi.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul http://timeaioo.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|