Sunt de-a dreptul delicioase si foarte simplu de preparat.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sarmale de post:
4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui
| 1 mana cu stafide
| sare, piper negru macinat
| 1 cana cu orez alb
| 2 cepe galbene tocate marunt
| 2 morcovi de 100 de grame (tocati marunt)
| 1 radacina de telina de 100 de grame (data pe razatoare)
| 2 verze murate mici
| 2-3 frunze de dafin
| 1 litru de suc de rosii facut in casa.
Mod de preparare sarmale de post:
Frunzele de varza se desprind si li se taie, cu ajutorul cutitului, partile mai tari. Se dau deoparte frunzele bune. Se caleste ceapa (tocata marunt). Se adauga morcovii, apoi orezul, stafidele, telina, se varsa jumatate din sucul de rosii. Se lasa mai multe minute pe foc, mai exact, pana ce orezul se fierbe si scade de tot sucul. Se adauga sare, piper negru macinat.
Se ia amestecul si se pune pe cate o frunza de varza si se pacheteaza sarma cu sarma. Se procedeaza asa pana ce se termina amestecul. Se pun intr-o oala sarmalele care se fierb in sucul de rosii ramas, se completeaza cu varza murata tocata si frunzele de dafin. Se lasa la fiert sarmalele.
Ies 25 de sarmale. Acestea se pot servi cu mamaliga calda.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!
Participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|