Timp de preparare: 240 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:
    1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg 1 lingurita seminte de chimen 1lingurita boia dulce 1/2 lingurita de piper si sare 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita verdeturi italiene 3 foi de dafin 1 lingurita ghimbir macinat 800 g cartofi pentru garnitura


Mod de preparare pulpa de porc aromata:

Spalam bucata de carne si o uscam putin cu servetelul de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.
Separat, punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele. Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final o lasam descoprita ca sa isi faca crusta.
Separat, curatam cativa cartofi(cca 800 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii stropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse .
Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.



O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker! Participa si tu!