Am gustat-o prima oara de Mihail si Gavril, si abia am asteptat weekend-ul sa o execut si eu. Mi s-a parut una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata, si una dintre cele mai usor de facut, pentru ca nu necesita coacere.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura de toamna (fara coacere):
un pachet de biscuiti Petit Beurre si inca 4-5 biscuiti pt decor
| 500 ml frisca
| o mana de struguri
| zahar vanilat
| 5 linguri de zahar pudra
| 3-4 linguri de zahar tot
| zeama de la o jumatate de portocala (sa fie vreo 5 linguri de zeama)
| o lingura de unt
Mod de preparare prajitura de toamna (fara coacere):
Biscuitii din pachet se dau prin razatoare sau printr-o masina de cafea, dar nu se macina prea fin. Zeama de portocala, cu untul si cu zaharul tos se pun pe foc mic sa se dizolve complet zaharul si sa rezulte un fel de sirop. Biscutii maruntiti se framanta cu acest sirop racit pana se omogenizeaza complet, apoi se dau la rece cca 30 de minute.
Intre timp bateti frisca, iar la urma adaugati zaharul vanilat si zaharul pudra si mai mixati cateva secunde.
Aluatul de biscuiti se intinde cu degetele intr-o tava sau pe un platou in strat subtire de cca 0,5 cm. Se toarna 1/3 din frisca, se intinde, apoi se pun boabele de struguri din loc in loc.
Se toarna restul de frisca si se uniformizeaza. Stratul de frisca e bine sa fie gros de 2 degete. Se niveleaza cu o spatula iar pe deasupra se decoreaza cu cei 4-5 biscuiti dati prin razatoarea mare. Se da cateva ore la rece apoi se portioneaza - destul de greu, din cauza fristii, si se serveste. Este un deliciu!
Se poate face cu orice fructe usor zemoase, dulci-acrisoare si parfumate.
Pofta buna! :)
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|