Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sprot pane cu parmezan:
    800 g sprot 100 g parmezan ras fin 150 g faina 150 g pesmet 3 oua 1 lingurita boia de ardei 1 lamaie sare si piper ulei


Mod de preparare sprot pane cu parmezan:

Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper.
Treceti pestii prin faina, apoi prin ouale batute si la final prin pesmetul amestecat cu parmezan si boia de ardei iute sau dulce, depinde de gusturi.
Incingeti intr-o tigaie mare, muuult ulei de floarea soarelui si puneti pestii astfel la prajit. Prajiti-i la foc potrivit spre mare pana cand se rumenesc frumos pe toate partile si devin usor crocanti.
Scoateti-i pe servetele absorbante, apoi dupa ce s-au scurs de ulei puneti-i pe un platou, pe salata verde si serviti-i calzi, stropiti cu zeama de lamaie.

Deliciosi!:)

Pofta mare!



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker! Participa si tu!