O combinatie perfecta: nuca, ciocolata si rom. Sunt sigura ca sunteti de acord cu mine.
Noua ne-a placut atat de mult incat nu am rezistat tentatiei de a repeta experienta.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu nuca, ciocolata si rom:
6 oua
| 150 gr zahar
| 150 ml ulei
| 150 gr faina
| 150 gr nuca
| 1 plic praf de copt
| 4 linguri apa fierbinte
| 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pt crema:
200 ml frisca lichida neindulcita
| 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
| 180 gr zahar
| 70 gr unt
| 2 sticlute esenta de rom
Pentru ornat: 100 gr nuca prajita taiata bucati
Mod de preparare prajitura cu nuca, ciocolata si rom:
Inainte de toate pregatim crema pentru ca necesita timp de racire.
Punem pe foc intr-un vas frisca lichida amestecata cu zaharul si lasam pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. La final adaugam untul si esenta de rom si amestecam bine. Dam la frigider timp de minim o ora pana se intareste crema amestecand din cand in cand.
Pregatim blatul:
Batem albusurile spuma tare cu mixerul la treapta mare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat, uleiul si apa .
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Si la final adaugam nuca amestecand la fel usor cu o spatula.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 gr timp de aprox 30-35 min ( verificam cu o scobitoare daca blatul este copt).
Scoatem din cumptor si lasam la racit.
Taiem blatul in doua. Prima foaie o ungem cu 1/3 din crema peste care asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema. Deasupra presaram nuca prajita taiata bucatele.
Dam la frigider aprox 2 ore sau pana a doua zi, apoi feliem si servim.
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |