Am avut chef sa beau ceva natural si cu iz de toamna, asa ca am preparat un compot parfumat de tot din mere si pere, eu cred ca puteti adauga si gutui si o sa fie si mai ok ca si gust si parfum.De asemenea, cred ca ar fi o idee minunata sa folositi compotul ca pe o modalitate practica de a conserva fructele pentru iarna.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru compot de mere si pere:
4 mere
| 4 pere
| 2 linguri condimente pentru vin fiert
| scortisoara dupa gust
| 2 felii lamaie
| 2 felii portocala
| zahar dupa gust
| zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare compot de mere si pere:
Se spala fructele, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii potrivite. Se pun cam 5 l de apa intr-o oala si se adauga condimentele, in afara de scortisoara. Se lasa sa dea in clocot, se adauga fructele si sa lasa la fiert pana ce se inmoaie si devin transparente, nu trebuie lasate sa se sfarame, dureaza circa 20-30 min.
La sfarsit indulciti siropul si il dregeti cu scortisoara dupa gust si zeama de lamaie, dar doar daca va place mai acrisor.
Aceasta reteta este propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|