5 vinuri de ciocnit la masa de Craciun

Vin alb pentru aperitive, gustari

Vin alb pentru aperitive, gustari

1 / 5

Incepe masa festiva cu platouri frumos decorate cu cele mai gustoase aperitive. Serveste musafirii cu un pahar de vin alb demisec sau sec. Branzeturile serveste-le cu vinuri albe sau roze, iar preparatele afumate merg cu vinuri albe fructate sau cu vinuri rosii.

Vin alb, sec - Banfi - Centine Toscana IGT

Pret: 48.90 lei

Vin disponibil in magazinul elefant.ro

Peste si fructele de mare le asociem cu vinurile albe, tinere, seci sau demiseci

Peste si fructele de mare le asociem cu vinurile albe, tinere, seci sau demiseci

2 / 5

Pestele preparat la cuptor sau la gratar, cat si frigaruile din creveti si fructe de mare merg prefect cu un pahar de vin alb demisec. 

Pret: 61 lei

Vin disponibil in magazinul unvinpezi.ro

Vin rosu, puternic pentru sarmale

Vin rosu, puternic pentru sarmale

3 / 5

Sarmale si preparatele din carne rosie se potrivesc cel mai bine langa un pahar de vin rosu, cu gust puternic, vechi.

Pret: 72 lei

Vin disponibil in magazinul unvinpezi.ro

 

Vinuri pentru fripturi

Vinuri pentru fripturi

4 / 5

Friptura, fie ca este din pui, porc, vita sau vanat, este  nelipsita de la masa romanilor. Indiferent de eveniment, friptura isi are locul ei in meniu. Si, cum dupa orice friptura merge un pahar de vin bun, potrivim in felul urmator: la friptura de pui alegem un vinurile albe, seci, de calitate aleasa; la friptura de porc alegem vinuri rosii, tari, puternice; la friptura de vita alegem vinurile rosii, tari. 

Vin rosu, sec - Banfi - Chianti Classico 2012

Pret: 69.90 lei

Vin disponibil in magazinul elefant.ro

 

Vin alb dulce sau roze pentru desert

Vin alb dulce sau roze pentru desert

5 / 5

 Vinurile recomandate pentru prajituri si torturi, dulciuri, in general, sunt vinurile dulci albe sau roze, pentru ca se echilibreaza reciproc. 

Pret: 89.00 lei

Vin disponibil in magazinul unvinpezi.ro

Vin alb pentru aperitive, gustari
Peste si fructele de mare le asociem cu vinurile albe, tinere, seci sau demiseci
Vin rosu, puternic pentru sarmale
Vinuri pentru fripturi
Vin alb dulce sau roze pentru desert

Rezumat

Craciunul nu ar fi Craciun fara friptura de porc, sarmale, carnati si un pahar de vin. Pentru pasionatii de vinuri si nu numai prezentam cele mai reusite combinatii de mancare si vinuri. Iata ce vinuri sa alegi in functie de meniul pe care ai decis sa-l pregatesti la masa de Craciun.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri