O reteta ideala pentru toata familia.
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi frantuzesti:
1kg cartofi
| 300 gr telemea de vaca
| 100 gr cascaval
| 300 gr smantana
| 4 oua fierte
| sare si piper dupa gust
Pentru sos:
3 oua
| 200 gr smantana
| 1 lingura de faina
| 100 ml lapte
Mod de preparare cartofi frantuzesti:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare, ii lasam la fiert aprox 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem cu cutitul. Branza se da pe razatoare, iar separat se rade si cascavalul. Pentru sos: batem ouale, adaugam smantana, laptele si faina, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-o tava, in care am pus hartie de copt, asezam un rand de cartofi taiati rondele, se pune peste sare si piper dupa gust, un strat de felii de oua, presaram telemeaua rasa, apoi smantana, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi, peste care se adauga sosul si deasupra se pune cascavalul ras. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 min sau pana se rumeneste
O reteta propusa de: Elke Dvornic (Elke_Dvornic_1)
Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!
Participa si tu!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |