Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de sparanghel pana in parmezan:
- 14 buc sparanghel;
- 2 oua;
- 20 grame unt;
- 100 grame parmezan razuit;
- 100-120 grame faina integrala;
- 1/2 lingurite frunze de lime uscate;
- 1/2 lingurite amestec italian;
- sare de mare rosie;
- piper macinat;
- avocado razuit;
- fistic crud razuit;
- ulei (sau grasime) de cocos pentru prajit;
- pancetta (optional).
Pentru sos: 2 linguri feta, 2 linguri iaurt grecesc, amestec italian, avocado pisat.
Mod de pregatire salata de sparanghel pane in parmezan:
1. Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute.
2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit.
3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de lime, amestecul de condimente italian, sare si piper.
4. Sparanghelul se tavaleste pe rand prin faina, oua si parmezan.
5. Se pune in uleiul incins si se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, sa nu devina parmezanul maroniu.
6. Se scot pe rand pe un servet si se servesc cu fistic maruntit, avocado razuit, sos si optional cu pancetta.
Sosul se prepara astfel: se amesteca bine feta cu iaurtul si cu avocado pana se omogenizeaza si se obtine o pasta. Presarati cu amestec italian peste sos.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/