5 / 6

Ciolan bavarez fiert in bere

Dificultate: medie

Reteta asta cu singuranta nu se incadreaza in categoria "easy dinner". E un proces mai indelungat, dar in final a meritat. A avut parte de un tratament regesc ciolanul asta. Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare......Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta. Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6 catei de usturoi nedecojiti, am aruncat acolo si cateva crengute de cimbru si rozmarin si am turnal vreo 300ml de bere peste...L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor, la foc mic, pentru o ora. A mai ramas si un pic de bere pentru mine - rasplata pentru treaba facuta.

 

Dupa o ora, mai toata berea scazuse, asa ca ma mai turnat inca 300ml, l-am acoprit din nou, si l-am mai lasat 45 de minute in cuptor. Era atat de fraged si aromat - nu am destule cuvinte sa va explic; trebuie sa incercati si sa vedeti cu ochii vostri!

L-am servit cu varza calita cu cimbru si galuste de paine... si inca niste bere.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com/

 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri