ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de fripturi de incercat de Craciun

slide-ul 5 / 5
5 retete de fripturi de incercat de Craciun: Ciolan bavarez fiert in bere

Ciolan bavarez fiert in bere

Dificultate: medie

Reteta asta cu singuranta nu se incadreaza in categoria "easy dinner". E un proces mai indelungat, dar in final a meritat. A avut parte de un tratament regesc ciolanul asta. Intai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare......Si am frecat bine ciolanul cu pasta obtinuta. Apoi l-am asezat intr-o tava, impreuna cu o ceapa taiata in sferturi si 5-6 catei de usturoi nedecojiti, am aruncat acolo si cateva crengute de cimbru si rozmarin si am turnal vreo 300ml de bere peste...L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor, la foc mic, pentru o ora. A mai ramas si un pic de bere pentru mine - rasplata pentru treaba facuta.

Dupa o ora, mai toata berea scazuse, asa ca ma mai turnat inca 300ml, l-am acoprit din nou, si l-am mai lasat 45 de minute in cuptor. Era atat de fraged si aromat - nu am destule cuvinte sa va explic; trebuie sa incercati si sa vedeti cu ochii vostri!

L-am servit cu varza calita cu cimbru si galuste de paine... si inca niste bere.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com/

Voteaza reteta:

Scor: 4.1 din 10 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de fripturi de incercat de Craciun.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare