Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cotlet glazurat cu morcovi si broccoli:
Pentru glazura: 1 lingurita miere,2 lingurite mustar cu boabe, amestec de seminte de fenicul,de coriandru si boabe de piper pisate in mojar -o lingurita
- sare
- ulei de masline
- pt garnitura:
- 400 gr morcovi
- 200 grame broccoli( congelat)
- o mana de fasole verde congelata
- 50 gr unt
- cimbru
Pentru sos:
- 1/2 lingura faina
- 1 lingura sos barbeque
- 50 ml apa
Mod de preparare cotlet glazurat cu morcovi si broccoli:
Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline. Carnea o saram bine apoi o rumenim bine in tigaia incinsa (dureaza cam 5 minute). Apoi il glazuram cu amestecul de miere, mustar si condimente, turnam in tigaie 50 ml apa si il dam la cuptor timp de 40 minute la 200 grade. La jumatatea timpului verificam daca nu a scazut prea mult sosul si daca mai trebuie adaugam inca 50 ml apa. Daca aveti termometru de bucatarie, ca sa fie gata carnea trebuie sa aiba 65 grade celsius.
Morcovii ii curatam, apoi ii taiem in bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15 -20 minute (pana sunt fierti aproape de tot) adaugam si broccoli si fasolea verde si lasam sa fiarba cam 3 -4 minute apoi strecuram. Intr-o tigaie topim untul, punem legumele asezonam cu sare si piper si cimbru, amestecam cu grija si lasam 2-3 minute la foc mediu.
Dupa ce carnea e gata o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam sa isi lase sucurile.Tigaia in care am prajit carnea o punem la foc mic cu tot cu sosul din ea si adaugam faina, amestecam bine, apoi punem sosul barbeque si si zeama lasata de la carne. Amestecam din nou si adaugam apa, lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/