Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pate de pui

    600 g ficatei de pui 250 ml vin alb 150 g unt 2-3 linguri cu smantana 1 ceapa mare 5 catei de usturoi nucsoara sare si piper

Mod de preparare pate de pui:

Spala ficateii, curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul. Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul, presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc, pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit, zdrobeste totul cu blenderul, incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .


Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul  calatorii-culinare-adina.blogspot.ro



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)