Ce gatim in weekend? Meniu de post

Ciorba de legume

Ciorba de legume

1 / 4

Dificultate: redusa 

Ingrediente necesare pentru ciorba de legume:

  • 2.5 -3 l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic verde
  • 1 gulie
  • 1 felie telina
  • 1 varza mica
  • un cub de legume sau o lingurita vegeta
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare ciorba de legume:

Mai intai punem vasul cu apa la fiert.Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam legumele si lasam la fiert la foc mic. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam varza taiata, adaugam cubul de legume si potrivim cu sare si piper.

Lasam sa fiarba in continuare si cand sunt toate legumele fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate marunt si mai lasam sa dea o data in clocot. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cald cu ardei iute.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

 

Radacinoase de la cuptor

Radacinoase de la cuptor

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare penturu legume la cuptor:

 1 cartof dulce, 2 buc. pastarnac, 2 morcovi, 2 napi, bucati de dovleac, 2 cepe, 1 capatana usturoi, ulei sau grasime animala, sare, piper, ierburi: rozmarin, cimbru, salvie

Preparare: Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari. Radacinoasele subtiri le lasam intregi. Din grasime sare si piper facem un sos in care trecem toate legumele, pe care apoi, le rasturnam pe o foaie de copt in cuptor.
Taiem capatana de usturoi pe jumatate, lasand usturoiul necuratat. Il punem in tava cu taietura in jos. Presaram cu ierburi aromate si dam la cuptor 20-30 minute pana totul se rumeneste si miroase bine de tot.
La jumatatea timpului amestecam iar in tava, ca sa se rumeneasca pe ambele parti.

Sfat: orice combinatie de legume este castigatoare. La sfarsit, stoarceti usturoiul copt peste legume pentru un plus de savoare.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Salata de iarna, de post

Salata de iarna, de post

3 / 4

Dificultate: redusa

Contine cartofi fierti in coaja apoi taiati feliute subtiri, ardei gras, salata verde, castravete proaspat, ceapa, masline, sare, ulei, zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor intr-un castron, se decoreaza cu patrunjel si se serveste.

O reteta propusa de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/

 

 

Prajitura cu mere si cardamon ( de post )

Prajitura cu mere si cardamon ( de post )

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si cardamon, de post:

  • 400 gr mere razuite
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 40 gr cacao
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa fierbinte
  • 50 gr stafide
  • 1-2 pastaie cardamon( daca nu aveti de poate pune scortisoara)

Mod de preparare prajitura cu mere si cardamon:

Cardamonul este foarte aromat, mie imi place, dar e alegerea voastra daca vreti sa folositi semintele de la o bucata sau doua. Coaja se indeparteaza iar semintele, negre la culoare se zdrobesc in mojar. Toate ingredientele uscate se amesteca, apoi peste acestea urmeaza cele umede.Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam cardamonul, stafidele si merele razuite. Mai amestecam usor, apoi turnam aluatul intr-o tava de copt (25*cm cm) si o dam la cuptor la 175 grade timp de 40-45 minute , pana trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar si o servim. Enjoy !

Aceasta reteta a fost oferita de blogul luckycake.ro/

 

Ciorba de legume
Radacinoase de la cuptor
Salata de iarna, de post
Prajitura cu mere si cardamon ( de post )

Rezumat

Daca v-ati decis sa tineti post, iata un meniu pentru zilele urmatoare. Include ciorba de legume, salata de iarna, legume coapte si un desert excelent, prajitura cu mere si cardamon.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri