1 cana zahar pudra
| 1 lingura miere de albine
| 2 linguri lapte
| 1 lingurita zeama de lamaie
| esenta de vanilie
Mod de preparasre gogosi din aluat oparit:
Aluat:
Intr-un vas se combina apa cu untul, sarea, zaharul. Se pune vasul pe foc, iar cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina si se amesteca energic, cu o lingura din lemn, pana cand se formeaza un aluat care se desprinde de pe marginile vasului.
Se opreste focul si se lasa aluatul sa respire timp de 4-5 minute. Se adauga apoi ouale, unul cate unul si amestecand dupa fiecare cu mixerul (sau cu lingura).
Dupa ce toate ouale au fost incorporate, se adauga esenta de vanilie si se transfera aluatul intr-un poș. Se taie hartie de copt in patrate mai mici si pe fiecare se aseaza cate un cerc din aluat, cu ajutorul posului.
Se incinge foarte bine uleiul intr-o tigaie, mai adanca, pentru prajit.
Se scufunda gogosile, cu tot cu hartia, in ulei si se lasa la prajit pana devin aurii. Dupa aprox. 30 de secunde, hartia se desprinde singura de pe aluat si se foloseste un cleste pentru a o prinde si scoate din ulei.
Glazura se prepara amestecand zaharul cu mierea, laptele, zeama de lamaie si esenta de vanilie. Daca este necesar, se mai adauga lapte sau zeama de lamaie pentru ca amestecul sa fie fluid.
Gogosile se scot pe servete de hartie, iar dupa ce s-au scurs de surplusul de ulei, se scufunda cu partea dantelata in glazura.
Se pun pe un gratar sa se raceasca si sa se intareasca glazura.
Le puteti servi si calde, daca nu va deranjeaza sa va murdariti pe degete cu glazura lipicioasa.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|