Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru trottole cu ton:

Ingrediente pentru 4 persoane:

    500 g paste trottole 3 cutii cu ton in suc propriu 1 ceapa mica 4 catei de usturoi(optional) 400 g rosii cuburi(o cutie) 200 g pasata de rosii 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute parmezan ulei de masline sare, piper cimbru sau oregano


Mod de preparare trottole cu ton:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei, sa nu se lipeasca, pana devin al dente. Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline. Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii. Lasa 3-4 minute la fiert, dupa care pune si pasta de ardei iute, amestecand in continuu. Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat, ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute, dupa care pune un varf de cutit de piper, sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase, normal!:)

Pofta buna!


Mai multe retete pe blogul http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)