Trottole sunt niste paste frumusele, carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare. Azi am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru trottole cu ton:
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g paste trottole
| 3 cutii cu ton in suc propriu
| 1 ceapa mica
| 4 catei de usturoi(optional)
| 400 g rosii cuburi(o cutie)
| 200 g pasata de rosii
| 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
| parmezan
| ulei de masline
| sare, piper
| cimbru sau oregano
Mod de preparare trottole cu ton:
Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei, sa nu se lipeasca, pana devin al dente. Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline. Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii. Lasa 3-4 minute la fiert, dupa care pune si pasta de ardei iute, amestecand in continuu. Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat, ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute, dupa care pune un varf de cutit de piper, sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase, normal!:)
Pofta buna!
Mai multe retete pe blogul http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|