Ultima conserva din capitolul Zacusca din anul acesta este Zacusca cu fasole. Cand am terminat zacusca cu ciuperci, mi s-a parut mai gustoasa decat cea cu vinete. Acum parca imi place mai mult zacusca cu fasole fata de celelalte varinate cu ciuperci si vinete
Dificultate: redusa
Timp de preparare: 3 ore.
Ingrediente necesare pentru zacusca cu fasole:
1 kg de fasole boabe-alba
| 3 kg gogosari
| 1,5 kg ceapa alba
| 600 ml ulei
| 1/2 litru bulion
| piper boabe
| foi de dafin
| sare
Mod de preparare zacusca cu fasole:
Incepeti cu fasolea, pe care o spalati si o puneti la fiert. Intre timp, curatati ceapa, spalati-o, macinati-o cu masina de carne, puneti-o intr-o oala la calit in 600 ml ulei de floarea-soarelui timp de 30 minute. Urmeaza gogosarii, pe care ii spalati, ii curatati de seminte, ii macinati cu masina de carne si ii adaugati peste ceapa. Caliti zarzavatul pana se inmoaie, amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca de oala. Adaugati bulionul, piperul si dafinul, fierbeti compozitia la foc domol pana scade si se ingroasa. Fasolea fiarta, se strecoara de apa si se adauga peste celelalte ingrediente. Lasati zacusca la foc domol 10 minute, amestecand usor sa nu se zdrobeasca prea tare fasolea, potriviti gustul de sare. Este gata cand uleiul se ridica deasupra. Turnati zacusca in borcane curate, sterilizate, cu capac filetat. Puneti borcanele la dunst uscat sub o patura groasa pana ziua urmatoare, cand le asezati intr-o tava de cuptor, in care ati pus un prosop de bucatarie si apa, apoi puneti tava in cuptorul preincalzit 30-40 minute. Stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana se racesc, apoi le depozitai in camara.
O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|