Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele de vinere cu sos de iaurt:

Chiftele:

    2 vinete potrivite (450-500 g) ½ cana nuci macinate ½ cana pesmet ½ cana branza rasa 1 ou 2-3 catei de usturoi patrunjel marar ½ lingurita coaja rasa de lamaie sare piper

Sos de iaurt:

    1 catel de usturoi zdrobit 2-3 linguri nuci macinate 1 lingurita ulei ½ cana iaurt patrunjel sau menta proaspata
Mod de preparare chiftele de vinete cu sos de iaurt:

Vinetele se curata de coaja (sau se lasa cu totul), se taie in cuburi mici si se pun in apa clocotita cu putina sare. Se lasa sa fiarba 8-10 minute, apoi se pun intr-o strecuratoare si se scurg bine de lichid. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu pesmet, nuci, branza rasa, ou, usturoi zdrobit, coaja rasa de lamaie, verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust. In cazul in care compozitia este inca moale, se mai adauga pesmet.
Se uda mainile cu apa si se formeaza chiftelutele, care se prajesc apoi in ulei incins. Se scot pe servete de hartie.
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele.
Chiftelele de vinete se servesc atat calde cat si reci, cu sos de iaurt si nuci.

O reteta propus de blogul truedelights.ro