Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru amandina: Ingrediente Blat :
Mod de preparare amandina:
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare. Cand spuma e tare, adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Aceasta compozitie o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii .
Crema:
Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa. Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina.
Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!!
Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.
Siropul:
Intr-un vas punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, auriu, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Lasati siropul sa fiarba linistit pana se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.