Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru amandina: Ingrediente Blat :
    6 oua  200 gr de zahar 40 ml de apa 40 ml de ulei 3 linguri cu cacao 200 gr de faina un plic cu praf de copt
Crema:
    3 oua 1 pachet de unt sau margarina 100 ml. lapte 50 ml frisca lichida 200 g zahar 70 g ciocolata cu lapte 3 linguri de cacao 3 fiole cu esenta de rom
Sirop din zahar caramelizat:
    500 ml de apa  250 gr de zahar 2 plicuri de cappucino de ciocolata  2-3 fiole de rom
Ingrediente pentru glazura fondant:
    300 g zahar 1 lingura de cacao 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingura miere apa cat sa umezeasca zaharul


Mod de preparare amandina:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare. Cand spuma e tare, adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Aceasta compozitie o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii .

Crema:

Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa. Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina.
Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!!
Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.

Siropul:

Intr-un vas punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, auriu, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Lasati siropul sa fiarba linistit pana se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.