Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru desert din foietaj:
    1 foaie de foietaj coaja de la o portocala scortisoara(1/2 lingurita) zahar tos( 150 g)


Mod de preparare desert din foietaj:

Spalam si stergem portocala dupa care o razuim. Coaja o amestecam cu zahar si scortisoara, dupa gust si presaram o parte din acest amestec aromat pe planseta de lucru. Peste ea punem foaia de foietaj si trecem usor cu sucitorul ca sa se lipeasca zaharul aromat de ea. Presaram si deasupra foii cealalta parte de zahar aromat si trecem si peste aceasta cu sucitorul.
Rulam foaia din ambele parti si formam doi cilindrii uniti la mijloc.
Taiem rulourile cu grosimea de 3-4 cm,cu un cutit ascutit si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem ochelarii la foc iute pana se rumenesc.
Credeti-ma sunt deliciosi.

Pofta buna si sa aveti parte de o saptamana usoara!


O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)