Zacusca de vinete traditionala - nelipsita din camara romanilor, chiar daca de la an la an, bugetul necesar pentru prepararea ei, trebuie sa fie din ce in ce mai…mare.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru zacusca de vinete traditionala:
4 kg vinete
| 3 kg ardei capia
| 1 kg ceapa
| 0,5 kg morcov,
| 0,5 litri suc de rosii
| 1 litru ulei
| foi de dafin
| boia
| piper
| sare
Mod de preparare zacusca de vinete traditionala:
Vinetele si ardeii se coc pe gratar, in cuptor sau pe flacara aragazului. Se curata de coaja si de seminte (ardeii), apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se trece prin masina de tocat si se caleste in uleiul incins, impreuna cu morcovul ras mic. Dupa 20-25 minute, se adauga vinetele tocate marunt, se amesteca bine, iar dupa 10-15 minute se adauga ardeii trecuti prin masina de tocat. Dupa inca 15 minute se adauga sucul de rosii, 2-3 foi de dafin, boia dulce si iute, sare si piper dupa gust.
Zacusca se lasa sa fiarba timp de aprox. doua ore pe foc mic, amestecand des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand scade si uleiul se ridica la suprafata, se opreste focul. Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se infileteaza capacele si se infasoara in paturi mai groase. Se lasa asa pana cand se racesc, apoi de pot depozita in camara.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|