Struguri murati - o conserva surprinzatoare. La iarna, asezati pe masa de sarbatori, vor face furori! Strugurii dulci acrisori sunt deliciosi langa fripturi sau adaugati in salate.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru struguri murati:
struguri, otet
| apa
| sare
| zahar
| hrean
| ghimbir proaspat
| seminte de mustar
| boabe de piper
| frunze de dafin
| frunze de visin
| hrean
| cuisoare
Mod de preparare struguri murati:
Se aleg struguri albi sau negri, sanatosi, cu boabe tari, de preferat soiul coarna. Acestia se spala, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie boabele cu o foarfeca, lasand o parte din codita.
In borcanele spalate si sterilizate in prealabil, se aseaza cate o lingurita cu seminte de mustar, 2 cuisoare, ½ lingurita boabe de piper, apoi se pun boabele de struguri. Hreanul si ghimbirul se curata de coaja si se taie in fasii subtiri. Acestea se pun pe marginile borcanelor, cate doua bucati in fiecare. Deasupra se aseaza cate o frunza de visin si una de dafin.
Strugurii se acopera cu amestec format din apa, otet, sare si zahar. Ca si masuri se folosesc 1 lingura de sare si doua linguri de zahar -la fiecare litru de lichid, iar otet – o parte la trei parti cu apa. In fiecare borcan vor intra aprox. 300 ml lichid.
Se infileteaza capacele si se pun borcanele in cuptorul aragazului, pe gratar, cu o tava cu apa dedesubt, pentru 20 de minute (incepand din momentul in care incepe sa fiarba apa). Dupa ce timpul s-a scurs, se opreste focul, iar borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor. Abia apoi, se depoziteaza in camara.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul http://truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|