Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav in pergament:
    pastravi eviscerati - puteti folosi si fileuri din pesti mai mari 4-5 felii de lamaie sare, piper cateva crengute de rosmarin - optional
Mod de preparare pastrav in pergament:

Pestele spalat il condimentam si il saram cu vreo 30 - 45 de minute inainte de a incepe, timp in care il tinem la frigider.
Incingem cuptorul la 200 de grade. In interiorul patravului punem feliile de lamaie si crengutele de rosmarin. Presaram putin piper pe deasupra si asezam fiecare peste pe o bucata de hartie de copt, pe care o folosim pentru a impacheta pestele.
Asezam in tava cu marginile hartiei in jos si coacem in jur de 15 - 20 de minute. Este suficient pentru ca pestele sa se patrunda. Ca garnitura am optat pentru clasicii cartofi natur, dar la fel de bine se potrivesc legume sote.

O reteta oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro