Nu este crema de zahar traditionala, are unele mici modificari, dar se prepara mult mai usor si nu este nici atat de dulce.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:

  • 500 ml lapte dulce rece
  • 4 oua
  • 1 lingurita amidon
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri zahar pentru caramel
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare crema de zahar ars:

Am topit cele 5 linguri de zahar, apoi am repartizat caramelul in forme mai mici. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte. Am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia. Am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora si...le-am pus sotului meu spre savurare.

Este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat, s-ar putea sa creeze dependenta. Daca nu ma credeti, incercat si veti vedea.

crema de zahar ars

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crema de zahar ars.