Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:
    500 ml lapte dulce rece 4 oua 1 lingurita amidon 4 linguri zahar 5 linguri zahar pentru caramel 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare crema de zahar ars:

Am topit cele 5 linguri de zahar, apoi am repartizat caramelul in forme mai mici. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu cele 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si lingurita de amidon, apoi am adaugat laptele rece. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat compozitiei de galbenusuri si lapte. Am umplut o tavita jumatate cu apa, iar in ea am asezat formele tapetate cu caramel in care am turnat compozitia. Am dat la cuptor pana a fost gata, la mine au fost suficiente 30 de minute. Am lasat formele la racit, apoi le-am mai dat la frigider cam 1 ora si...le-am pus sotului meu spre savurare.

 

Este un desert racoritor, are un gust tare fin si delicat, s-ar putea sa creeze dependenta. Daca nu ma credeti, incercat si veti vedea.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro