Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba ardeleneasca cu porc:
    3 codite de porc medii,afumate,puteti folosi si oase garf 3-4 morcovi mari 1/4 telina 1 pastarnac 1 ardei gras verde+unul rosu 2 cepe rosii sau 4 mai mici o cescuta orez 3 galbenusuri 150 gr smantana otet dupa gust

Mod de preparare ciorba ardeleneasca cu porc:

Se taie coditele in bucati potrivite si se pun la fiert in 5 litri de apa,se spumeaza constant.
Se curata si se toaca legumele,se spala orezul.
Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa,ardeiul,morcovul,telina si pastarnacul si ceasca de orez,se lasa la fiert circa 30 min.Spre sfarsit se adauga maghiran uscat sau tarhon.Se bat bine galbenusuri cu smantana,se trage ciorba de pe foc,cu un polonic mic se ia supa din oala si se toarna incet peste oua,se amesteca bine,apoi se toarna amestecul in oala cu ciorba.Potriviti gustul de sare si otet si serviti fierbinte alaturi de ardei iute.
 

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro