Ingrediente necesare pentru Budinca de ciocolata cu rom si stafide:
500 ml lapte
4 galbenusuri
2 linguri pline amidon
5 lg zahar
100 gr ciocolata
50 gr unt
un pumn stafide
2 linguri rom
Frisca si ciocolata pentru ornat
Mod de preparare budinca de ciocolata cu rom si stafide:
Punem laptele impreuna cu stafidele, zaharul, si romul la foc mediu, amestecam usor pana da in clocot. Separat amestecam cu un tel galbenusurile cu amidonul alimentar . Laptele il luam de pe foc si apoi il turnam in fir subtire peste galbenusuri. Amestecam bine cu telul, apoi punem inapoi pe foc mic.Adaugam ciocolata maruntita si lasam la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Apoi dam la o parte de pe foc si incorporam untul taiat cubulete. Impartim budinca de ciocolata in 4 pahare o dam la frigider minim 2 ore, apoi o ornam cu frisca si ciocolata rasa. Servim rece. Enjoy!