Ingrediente necesare pentru tarta cu crema de vanilie si banane:
Crusta:
65 gr unt
60 gr untura de porc
1 ou
1 lingura zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
240 gr faina alba
putin unt pentru uns tava
Crema de vanilie
3 galbenusuri de ou
4 linguri zahar
4 linguri faina
500 ml lapte
1/2 pastaie vanilie
2 plicuri zahar vanilat
3 banane
Sos de ciocolata
100 ml frisca lichida
50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare tarta cu crema de vanilie si banane:
Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt. Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator (il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri)
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.
Crusta de tarta o scoatem apoi pe un platou.
Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele, amestecand cu telul.
Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.
Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci. Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam.
Turnam crema in crusta si nivelam. Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane. Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi.