Nu am stiu cum s-o numesc asa ca am numit-o simplu..omleta in cuib. Este o reteta ideala pentru un mic dejun de duminica impreuna cu toata familia.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru omleta in cuib:
4 oua (eu am pus 6 dar sunt sufieciente 4)
| 200 g kaizer
| putina telemea
| o jumatate ardei rosu
| 4 fire ceapa verde
| putin lapte
| sare, piper
| 2 linguri ulei masline
Mod de preparare omleta in cuib:
Kaizerul se pune intr-o tigaie si se baga la cuptor pentru 10 minute sa se rumeneasca. Intre timp ceapa se taie marunt impreuna cu ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei de masline. Se lasa putin sa se inmoaie si se lasa deoparte.
Ouale se sparg si se bat ca pentru omleta adaugand putin lapte si condimente precum sare si piper.
Se ia o tava de briose si se formeaza cu ajutorul feliilor de kaizer un cuib in care se va turna ulterior omleta.
Se pun si pe fundul tavii bucati de kaizer nu doar pe laterale.
Turnam treisfert din compozitie in toate cele 6 forme
dupa care adaugam ceapa si ardeiul.
Turnam si restul de omleta ramas in toate cupele si deasupra presaram putina telemea.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos (10-15 minute)
Se scoate tava afara si cu ajutorul unui cutit desprindem usor lateralele dupa care scoatem cu grija cosuletul cu omleta.
Servim alaturi de paine prajita, ceapa si ce altceva mai dorim.
Simplu , de efect si foarte gustos.
Pofta buna!!
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|