Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tartine cu somon afumat si crema de branza:
    300 g branza proaspata 1 ardei gras rosu 3 linguri smantana 1 lingura unt sare piper marar patrunjel verde pentru decor 100 g somon afumat felii de paine prajita

Mod de preparare somon afumat si crema de branza:

Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider.
Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.

Pe blogul truedelights.ro veti descoperi o multime de alte retete interesante.