4 / 5

Tort cu ciocolata alba si fistic

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu ciocolata alba si fistic:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva picaturi de esenta migdale
  • 100 g ciocolata alba

Pentru crema:

  • 250 g ciocolata alba
  • 5 linguri frisca lichida
  • 300 g frisca
  • 150 g fistic
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml rom de buna calitate

Mod de preparare tort cu ciocolata alba si fistic:

Pentru blat, am incalzit laptele la foc mic, iar intr-o craticioara am pus zaharul si untul. Peste ele am turnat laptele fierbinte si am amestecat totul bine pana s-au dizolvat, dupa care am adaugat si ciocolata alba. Compozitia rezultata am lasat-o sa se raceasca complet dupa ce s-a racit, am adaugat ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi esenta de migdale si zaharul vanilat, dupa care am incorporat faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 26 de cm.

Am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute, am lasat blatul sa se raceasca 10 minute, dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca complet.

Intre timp am pregatit crema. Am topit ciocolata alba impreuna cu frisca lichida si am lasat-o sa se raceasca. Am curatat fisticul si l-am tocat bucati mari. Am batut frisca bat si am adaugat-o peste ciocolata racita, impreuna cu zaharul vanilat. In aceasta crema am pus bucatile de fistic.

 

Am taiat blatul in doua (de fapt in 3 felii, dar capacelul de la blat nu l-am folosit) si l-am insiropat cu un sirop compus din apa, zaharul, zaharul vanilat si romul. Peste el am pus crema pregatita, a urmat a doua felie de blat insiropata; tortul astfel format l-am dat la frigider pentru cateva ore. l-am ornat cu spirale de frisca si margarete din napolitana, iar printre spirale am presarat fistic tocat mare. Ornati-l cu fistic tocat mare pe margini, o sa arate mult mai bine

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri