Prajitura cu mere si aluat fraged se pregateste intr-un timp foarte scurt si se consuma la fel
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si aluat fraged:
Aluat:
250 g faina
| 100 g zahar pudra
| 2 galbenusuri
| 125 g unt
| esenta de vanilie
| 1 praf de sare
| 2 linguri lapte
Umplutura:
4 mere
| suc de lamaie
| 2 albusuri
| ½ lingurita scortisoara
| 3 linguri smantana
| 1 lingura gris
| 4 linguri zahar
Glazura:
25 g unt
| 1 lingura miere
| 1 lingura lapte
| 40 g fulgi de migdale
| stafide
| esenta de rom
Mod de preparare prajitura cu mere si aluat fraged:
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema uniforma. Se adauga sarea, esenta si faina, apoi laptele. Se framanta aluatul, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 20-25 minute.
Umplutura:
Merele se curata de coaja, se taie jumatati, se indeparteaza samburii, apoi se cresteaza pe lung pe partea bombata si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca smantana cu albusurile, grisul, zaharul si scortisoara.
Glazura:
Se amesteca untul cu mierea si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana se topeste untul si mierea. Se adauga esenta de rom, stafidele si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se intinde aluatul si aseaza intr-o tava (25×25 cm) tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se presara cu o lingura de pesmet. Peste aluat se aseaza merele cu partea bombata in sus si se toarna amestecul de smatana. Deasupra se toarna glazura, mai mult peste mere, pentru ca acestea sa ramana lucioase dupa coacere. Se presara la final, fulgii de migdale.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace prajitura timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate taia.
Pentru a descoperi si alte retete interesante, vizitati blogul http://truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |